top of page
Euro pallet nieuw  12-03-2020.jpg

ISPM 15, wat betekent dat precies?

ISPM 15

Hout is een natuurproduct en het kan daardoor levend ongedierte bevatten. Dat ongedierte kan met houten verpakkingen meeliften en bossen aantasten. Verspreiding van deze schadelijke organismen is te voorkomen door houten verpakkingen te behandelen conform ISPM 15.  ISPM15 geldt voor verpakkingen van massief hout voor ondersteuning, bescherming of transport van goederen.

Steeds meer landen stellen bij invoer van houten verpakkingen verplicht dat aan de eisen van ISPM 15 wordt voldaan. Voor grensoverschrijdend verkeer binnen de Europese Unie (incl. Zwitserland) is ISPM 15 niet van toepassing. Voor landen die geen lid zijn van de EU geldt dat het verpakkingshout en stuwhout aan de eisen conform ISPM 15 moet voldoen om geïmporteerd te kunnen worden in een van de EU-landen. In dit overzicht vind je de eisen per land.

Pallet in zijaanzicht

Voor houten pallets betekent de ISPM15 eis dat iedere pallet die buiten de Europese Unie geëxporteerd of geïmporteerd wordt een Heat Treatment (HT) of Dielectric Heating (DH) behandeling dient te ondergaan. Readypal beschikt over 1 droogoven waarin een Heat Treatment (HT) behandeling uitgevoerd wordt. Heat Treatment is een hittebehandeling.  De pallets worden verhit totdat er gedurende een periode van minimaal 30 minuten een kerntemperatuur van 56ᵒC of hoger is bereikt.  Iedere type en afmeting houten pallet kan bij de Readypal HT behandeld worden. Na de behandeling krijgt de pallet het IPPC merkteken.

  • BE ISO landcode (Belgie)

  • 000 3-cijferig registratienummer van behandelaar

  • HT / DH Behandelingswijze: Heat Treatment (HT), Dielectric Heating (DH)

Meer informatie over het merkteken kun je vinden op de website van het SMHV.

Heat Treatment / ISPM 15 behandeling bij pallets

ISPM
bottom of page